VELIKE REFORME

Gayevi jačaju na izborima u Italiji

05.02.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Najmanje petero političara, deklariranih lezbijki i gejeva, čeka na svoja mjesta u talijanskome parlamentu, a mogli bi ih osvojiti 24. i 25. veljače, kad se održavaju parlamentarni izbori. Njihova bi pobjeda mogla značajno ojačati udio gej političara u parlamentu. Prethodna je vlada imala samo jednu političarku lezbijku, Annu Paolu Conciju, prenosi portal CroL.hr

Ljevičarske stranke imaju desetak LGBT kandidata, ali njih petero ima velike izglede da se za nekoliko mjeseci nađu u foteljama parlamenta. Riječ je o već spomenutoj Conciji iz stranke 'Partito Democratico', s kolegama Sergiom Lo Giudicom i Ivanom Scalfarottom, te Nichijem Vendolom i Alessandrom Zanom iz stranke 'Sinistra Ecologia e Libertà', prenosi portal CroL.hr.

Stranka aktualnog premijera Maria Montija 'Con Monti per l’Italia', ima jednog deklariranoga gej kandidata, Giuliana Gasparottija. On je odabran da vodi kampanju zajedno s Alessijom De Giorgijem, osnivačem i vlasnikom web-magazina Gay.it. No, on je morao odustati od utrke zbog medijskog skandala. Naime, jedne talijanske desničarske novine napale su De Giorgija zbog suvlasništva jedne gej pornografske internetske stranice. Nastao je pritisak sa svih strana, a naročito od strane crkve, uslijed čega se De Giorgi povukao iz utrke koju bi, vrlo vjerojatno, osvojio.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje