U HAJDUKU I DALJE 'ŽIVO'

Gabrić odlazi, Maloči i Kukoču produženi ugovori

21.06.2012 u 08:14

Bionic
Reading

Hajduk sutra putuje na pripreme, a prije puta obavljeni su razgovori s nekolicinom prvotimaca. Drago Gabrić dobio je odriješene ruke da pronađe novi klub, dok je s Maločom i Kukočem potpisan produžetak ugovora na godinu dana, pod bitno boljim financijskim uvjetima

Mišo Krstičević sutra ujutro povest će momčad na drugi dio priprema u njemački Bad Reichenhall. U autobusu neće biti Drage Gabrića, koji se nagodio s Hajdukom. Oprostio im je cca. 300.000 kuna duga za slobodne papire i po svemu sudeći karijeru će nastaviti na Kantridi.

Za razliku od Gabrića, Kukoč i Maloča pronašli su zajednički jezik s čelnicima kluba i odlučili se za produženje vjernosti Hajduku na još godinu dana. Obojica su ulazili u zadnju godinu ugovora i Hajduk se pošto-poto želio zaštititi neželjenog ishoda, kakav im se dogodio s Marinom Tomasovom, koji je na koncu otišao bez odštete. Obojica su dobili i bitno bolje uvijete (cca. 5.000 eura mjesečno), te mogućnost da odu iz Hajduka čim stigne povoljna ponuda.

Neizvjesna je situacija što će biti s Rubenom Limom. Podsjetimo, Portugalac je napustio pripreme na Kupresu, vratio se u Split, a onda nezadovoljan kašnjenjem plaća otputovao kući u Lisabon, gdje čeka rasplet prijelaznog roka i mogućnost da promijeni sredinu. Hajduk ga je suspendirao i sigurno će se o ovom slučaju još polemizirati.

Što se tiče prinova, još uvijek je neizvjesno kako će se razviti pregovori Hajduka i Sarajeva, vezani uz transfer ofenzivnog veznjaka Saida Husejinovića, kao i eventualna mogućnost da na Poljud preseli i Kristijan Ipša. Također, neizvjesno je i kako će se rasplesti angažman Vršajevića, što će biti s braćom Sharbini, Vukušićem, Blaževićem

Također, neizvjesno je i kako će izgledati pripreme Hajduka, kome još uvijek nije skinuta suspenzija zbog 'slučaja Rukavina' i slijedom toga ne smiju odigravati prijateljske utakmice.