IZBORI ZA EP

Gabrić: Imamo Kosor, Kosor: Samo smo razgovarali

27.03.2014 u 18:50

Bionic
Reading

Nikica Gabrić tvrdi kako je Jadranka Kosor pristala biti 11. na listi za Europski parlament njegova Nacionalnog foruma. Međutim, Jadranka Kosor u izjavi za tportal kaže kako to nije točno

U nastupu na 24sata TV Nikica Gabrić rekao je kako je Jadranka Kosor pronašla svoje mjesto na njegovoj listi za EP, a rekao je i kako je odavno želi u stranci.  Bivša premijerka Jadranka Kosor, međutim, u izjavi za tportal tvrdi kako 'ništa nije dogovoreno' i da jučer jest razgovarala s Gabrićem, ali da se ništa nisu dogovorili te da će razgovore nastaviti.

Gabrić Jadranku Kosor smatra jednom od najracionalnijih političarki u Hrvatskoj jer su joj stavovi prihvatljivi, umjereni i principijelni. 'Nikica Gabrić potvrdio je za tportal da je sve dogovoreno da Jadranka Kosor bude na listi Nacionalnog foruma na izborima za Europski parlament i da s njom nema nikakva nesporazuma. 'Jedina dvojba je ta hoće li Jadranka Kosor na listi biti kao članica Nacionalnog foruma ili vanjska podupirateljica', rekao je Gabrić i dodao da mu je upravo stigla na sastanak Kosor s kojom bi trebao uglaviti detalje suradnje.

Hoće li mogući dogovor Kosor - Gabrić oko nastupa na izborima za EP značiti i njezin ulazak u Nacionalni forum, odnosno zajednički nastup na parlamentarnim izborima, tek ćemo vidjeti.

Polsijepodne se službeno oglasio i Nacionalni forum. 'Obzirom na sve češće upite medija oko mogućnosti da se na listi Nacionalnog foruma nađe gospođa Jadranka Kosor želimo reći da o tome najozbiljnije pregovaramo. Ono po čemu je gospođa Kosor postala prepoznatljiva u javnosti u velikoj mjeri je i dio našeg političkog programa. Tu posebno mislimo na pravednu politiku države prema braniteljskoj populaciji i civilnom žrtvama rata.

Želimo izjaviti da smo konkretne pregovore i počeli dogvarajući moguće zajedničke korake u davanju podrške silovanim ženama Vukovara koje nedospustivo dugo čekaju pravednu reakciju države u ostavrivanju pravde i svojih prava. Smatramo da u zajedničkog djelovanju možemo puno više napraviti nego da na političkoj sceni djelujemo neovisno i bez dogovora', priopćili su iz Nacionalnog foruma.