strožanac

Fuchs: Raščistit ćemo slučaj prijetnji učenika u školi u Splitu

15.06.2023 u 17:44

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u srijedu je najavio da će 'raščistiti slučaj' u Osnovnoj školi u Strožancu, naselju istočno Splita u kojoj je učenik petog razreda prijetio učitelju i učenicima da će on biti "novi Kosta K."

"Raščistit ćemo cijeli taj slučaj, a onda će uslijediti pravovaljana odluka", rekao je ministar Fuchs novinarima u Splitu gdje je nazočio svečanosti obilježavanja 49. godišnjice splitskog Sveučilišta.

Učiteljica Zrinka Perković Dodig koja je upozoravala na postojanje vršnjačkog nasija u toj školi, dobila je otkaz ugovora o radu.

Ministar Fuchs je rekao kako je njegovo ministarstvo uključeno u događanja u školi u Strožancu tako da čeka izvješća.

"Vidjeli smo da je pokrenuta i politizacija tog slučaj te moramo na kraju vidjeti tko je u pravu, a tko nije jer je bilo prilično različitih informacija i šumova u komunikaciji," kazao je ministar Fuchs.

Naglasio je kako bi svaka škola trebala imati psihologa koji bi registrirao neugodno i devijantno ponašanje  učenika, te radio s tom djecom ali i njihovim roditeljima.

Dodao je kako je tijekom proteklih pola godine odobren angažman za više od 100 psihologa u školama u Hrvatskoj, no problem je što na tržištu rada više nema psihologa.