RASPRAVA NA VIJEĆU

FPZG odbio Grlića Radmana: Neće dobiti titulu docenta, godinama je znanstveno neaktivan

28.01.2022 u 21:33

Bionic
Reading

Na Fakultetskom vijeću zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti u četvrtak je bio prijedlog imenovanja tročlanog stručnog povjerenstva za izbor u znanstveno nastavno zvanje naslovnog docenta na kolegiju 'Neutralnost u međunarodnim odnosima'. Netko od članova Vijeća rekao je da je tu samo jedan kandidat - šef diplomacije Gordan Grlić Radman, ali da je on znanstveno posve neaktivan te da bi netko postao docent prvo mora biti izabran u zvanje znanstvenog suradnika, piše Večernji list

Na to je odgovoreno da je Grlić Radman već prije izabran u to znanstveno-suradničko zvanje. No, neki su opet inzistirajući ponovili da Grlić Radman u posljednjih pet godina nije imao nikakve objavljene znanstvene radove.

Na kraju je glasanje završilo tako da prijedlog za osnivanjem tog povjerenstva, koje bi se trebalo baviti izborom Grlića Radmana, nije prošao jer je bilo više onih koji su glasali "protiv" i onih koji su ostali "suzdržani" nego onih koji su bili "za" osnivanje povjerenstva, izvještava Večernji list.