'POSTAJE OPASNO'

Fotografija medvjeda u Crikvenici na Halloween izazvala lavinu komentara

01.11.2017 u 09:55

Bionic
Reading

Fiuman.hr, regionalni portal riječkog prstena, objavio je na Facebooku fotografiju medvjeda na cesti uz poruku: 'Medvjed na ulicama Crikvenice večeras!', što je izazvalo lavinu komentara među čitateljima. Medvjedi na području Primorsko-goranske županije, inače, nisu rijetka pojava; na riječkoj zaobilaznici iznad Bakra prije mjesec dana jedan je vozač ugledao i snimio tri medvjedića koja su trčala cestom

'Ovo se sad već prečesto dešava, postaje opasno', navela je Danijela Đorđević u komentarima pod noćašnju objavu na Facebook stranici portala Fiuman.hr.

'Da se to netko nije maskirao za Halloween?', pita Jadranko Paškvan-Stjepanović, dok Gordana Kocaj poručuje: 'To je onaj iz Jadranova šetnicom produžio u Crikvu. Kad bi pozvali policiju oni bi vam rekli ko i ženi iz Jadranova: A znamo mi njega. Neće vam on ništa'.

Početkom rujna, na prometnicama izvan naselja zbog neočekivane pojave divljači svim vozačima na širem riječkom području savjetovao se pojačani oprez, jer su u manje od 24 sata zabilježeni naleti osobnih vozila na srneću divljač kod Bakra i Čabra, te na medvjeda u zaleđu Novog Vinodolskog, izvijestio je Fuiman.hr.

Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama odgovara prekršajno, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

  • +9
Smeđi medvjed roni i hvata losose Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia