inicijativa besmislena

[FOTO/VIDEO] Sanader žestoko o Puljku i Ivoševiću, prokomentirao je i uhićenje Dumbovića te stao u obranu Beroša

14.06.2022 u 16:45

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u utorak je poručio da vladajuća većina apsolutno podržava ministra zdravstva Vilija Beroša, a jalovom je nazvao inicijativu dijela oporbe za njegovom smjenom, jer činjenica da ju ne podržava ni cijela oporba, pokazuje koliko je besmislena

Najveći dio lijevo-liberalnih zastupničkih klubova u utorak je u saborsku proceduru uputio prijedlog za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, uz obrazloženje da je pod njegovim vodstvom, ionako već zapušteno zdravstvo, krenulo u rapidno propadanje, a Sanader je u izjavi novinarima nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije poručio kako je riječ o još jednoj jalovoj oporbenoj inicijativi.

"Vladajuća većina dala je apsolutnu potporu ministru Berošu i nećemo prihvatiti tu inicijativu", naglasio je.

Upitan za komentar činjenice da tu inicijativu nije podupro oporbeni Klub socijaldemokrata, Sanader je rekao kako iz toga iščitava "istu priču" odnosno činjenicu da oporba "nema čvrstog stava" .

"Za svako društvo je dobro da je oporba dobra i kvalitetna, a mi imamo razjedinjenu oporbu u kojoj pojedine stranke žele pokazati svoje lice na svjetlu dana, žele medijsku pažnju, pokreću inicijative koje nemaju nikakvog smisla i koje čak ni oporba ne podržava. Onda znate koliko je to besmisleno, i mi ćemo kao vladajuća većina tu inicijativu odbiti, kao i sve do sada", naglasio je.

Split ne smije biti talac Puljka i Ivoševića

Prokomentirao je i posljednju aferu u Splitu rekavši kako je i ona još jednom potvrdila da je Split talac Ivice Puljka i Bojana Ivoševića i njegovih postupaka.

Podsjetio je pritom na ranije Ivoševićeve antisemitske izjave te poruke novinarima da će im se "napiti krvi".

"Sad se nastavilo i s ovom seks aferom. To najbolje potvrđuje koliko je to tužna priča i koliko je tragično da Split i na ove izbore izlazi kao taoc djela i lika Ivoševića i Puljka, koji sve to štititi. Ali, ja se nadam da će birači na izborima koji slijedi znati dati svoje mišljenje o tome i kazniti takvo ponašanje. Split ne smije biti taoc ni Puljka ni Ivoševića", rekao je Sanader.

  • +12
Puljak, Ivošević i Baričić o seksualnoj aferi Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

Kratko je prokomentirao i uhićenje bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića podsjetivši da je HDZ na posljednjim lokalnim izborima upravo i pobijedio u Petrinji.

"To najbolje kaže koji je naš stav o tome", rekao je Ante Sanader, te podsjetio i na riječi čelnika Reformista Radimira Čačića, stranke kojoj je Dumbović član. Čačič je, naime, rekao kako Dumbović, ako je kriv, treba odgovarati.

Sanader je izvijestio da se na sastanku stranaka vladajuće većine u Banskim dvorima razgovaralo o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, posebno o dijelu vezanom uz obiteljske mirovine.

U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/Pixsell

Zajednički je stav vladajuće koalicije da se teži tome da se prvo čitanje zakona obavi do ljetne stanke u zajedanju Sabora, a plan je da izmjene krajem ovog ili početkom zakon budu upućene u e-savjetovanje.

Naveo je i da ih je premijer Andrej Plenković izvijestio o izjavi pod nazivom “Politički sporazum o načelima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na europskom putu”, koju su čelnici 12 bošnjačkih i srpskih stranaka usvojili u nedjelju nakon sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

"Premijer nas je izvijestio o izjavi iz Bruxellesa. Dobili smo detaljno obrazloženje o toj izjavi.. A najvažnije, s čim smo svi zadovoljni, je konstitutivnost hrvatskog naroda koja je posebno naglašena i potreba za žurnom reformom izbornog zakona koja se mora donijeti u najhitnije vrijeme", rekao je Sanader.

  • +12
U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL