ZAPELA SANACIJA

[FOTO/VIDEO] Nitko se nije javio na natječaj za popravak Pozdrava suncu, ne zna se kad će ponovo zasjati u punom sjaju

02.09.2019 u 14:54

Bionic
Reading

Pozdrav Suncu još će neko vrijeme morati čekati na potpunu sanaciju nakon što ga je krajem svibnja oštetio 25-godišnji Zadranin

Naime, kako donosi portal 057info.hr u javnom nadmetanju za nabavku i postavljanje 26 velikih i dvije manje solarne ploče, naime, nije pristigla niti jedna ponuda. Procijenjena vrijednost od 370 tisuća kuna bez PDV-a očigledno nije bila motivirajuća za izvođače.

  • +18
Uništena instalacija Pozdrav suncu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

'Neposredno nakon vandalskog čina kontaktiralo nas je par zadarskih staklarskih tvrtki iskazavši interes za sanacijom. Pozicija gradske opreme, kroz koju saniramo i oštećene panele, definirana je iznosom javne nabave, a nakon što smo sanirali 10 panela iz postojećih zaliha, raspisali smo natječaj za zamjenu ostalih 28 oštećenih. Nažalost, povjerenstvo je utvrdilo da nije pristigla niti jedna ponuda', rekao je za 057info pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertino Dujela.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Da podsjetimo, T.K. (25) je krajem svibnja u Zadru iz zasad nepoznatog razloga razbio 38 staklenih ploča instalacije 'Pozdrav suncu', nakon čega je pobjegao na biciklu, ali su ga policajci uhvatili i priveli na kriminalističko istraživanje.