sjedište uskoka

[FOTO/VIDEO] Dumbović ispitan u Zagrebu, u srijedu odluka o istražnom zatvoru; Odvjetnik: Ne osjeća se krivim

14.06.2022 u 23:28

Darinko Dumbović nakon ispitivanja u Uskoku

Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic

Bionic
Reading

Nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu Uskoka bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prenoćio je u policijskom pritvoru, a tužiteljstvo će u srijedu objaviti hoće li protiv njega i četvorice suosumnjičenih zatražiti istražni zatvor

Uz Dumbovića, zbog pogodovanja u dobivanju poslova, istražitelji, prema neslužbenim informacijama, sumnjiče njegova sina Darka te trojicu direktora tvrtki s petrinjskog područja - Dejana Dobrečevića, Gorana Norkovića te Zlatka Zagorca.

Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik iznio obranu i otklonio sve sumnje u počinjenje kaznenog djela. Kaže i da je surađivao s istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Odvjetnik: Ne osjeća se krivim

"Ne osjeća se krivim”, rekao je odvjetnik, dodajući da će sutra prijepodne Uskok odlučiti hoće li zatražiti da tijekom istrage Dumbović bude u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic

Ponovio je da Uskok uhićene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje koja je u prosincu 2020. teško stradala u potresu.

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su s pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila Darinka i Darka Dumbovića, a potom ih odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku.

Neslužbeno se doznaje da je među tvrtkama kojima se pogodovalo bio Titan Commerce, osnovan u travnju 2015. dvije godine nakon što je Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Mediji su ranije pisali kako su prihodi te tvrtke iz godine u godinu rasli za milijunske iznose.

  • +12
U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Za nezakonito podogovanje i do pet godina zatvora

Dumbović je na dužnosti bio do lipnja prošle godine kada ga je zamijenila HDZ-ova Magdalena Komes.

Za nezakonito podogovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Uskok i policija ranije su, ne navodeći detalje, potvrdili da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

U policijskoj akciji uhićen bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/Pixsell