udarni vikend

[FOTO] Trajekti u splitskoj luci dupkom puni, Jadrolinija očekuje više od 75.000 putnika

23.07.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Pretposljednji srpanjski vikend bilježi velike gužve na cestama od ranog jutra. Velika je smjena na gostiju i gužve su, osim na na prometnicama, i trajektnim pristaništima

Iz splitske luke javila se HRT-ova reporterka Karmen Šore koja je rekla da je s ekipom do trajektne luke, umjesto tri minute putovala - 45 minuta.

'Od ranih jutarnjih sati konstantan je veliki pritisak na trajektni promet. Očekujemo preko 75 tisuća putnika i preko 15 tisuća vozila', rekla je Jelena Ivulić iz Jadrolinije za HRT. Napomenula je da su već jutros imali jednu izvanrednu liniju prema Supetru. Dodala je i da će se situacija početi smirivati tek u drugoj polovici kolovoza.

'Zahvalni smo na gužvama, koliko god je to teško i iziskuje puno strpljenja. Trajekti su dupkom popunjeni - Vis, Vela Luka, Lastovo, Stari Grad, Superar', rekla je Ivulić.

  • +9
Gužve u splitskoj trajektnoj luci Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic

Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika splitske Zračne luke Mate Melvan je rekao za Hinu kako će ovog vikenda u splitsku zračnu luku sletjeti 215 zrakoplova.

'Danas i sutra u splitsku zračnu luku sletjet će 215 zrakoplova, a očekuje se promet oko 55.000 putnika što je najveći ovogodišnji promet tijekom vikenda', istaknuo je Melvan.

Očekuje se, kaže, tijekom srpnja promet u splitskoj zračnoj luci između 650.000 i 700.000 putnika.