dug je najmanje 15 metara

[FOTO] Potraga je završena! Kit kojeg su stručnjaci tražili snimljen u moru kod Starigrada Paklenice

19.08.2020 u 08:45

Bionic
Reading

Proteklih nekoliko dana veliki kit viđen je u Velebitskom kanalu, a Institut Plavi svijet pozvao je građane da im dojave ako uoče ovu morsku životinju. Potraga je sada završena jer su ga stručnjaci snimili u moru

Prvo opažanje velikog kita bilo je u blizini Krčkog mosta 12. kolovoza te se pojavljivanje ove životinja bilježi još i kod Sv. Jurja i posljednjih dana kod Ražanca. Posljednju dojavu u Institutu Plavi svijet dobili su 16. kolovoza ujutro.

Petnaestak metara duga životinja snimljena je sada na prostoru Starigrada Paklenice.

'Nažalost, vrijeme nam nije bilo naklonjeno, kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U sljedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vridilo je', napisali su predstavnici Instituta Plavi svijet na Facebooku.

'Fizičko stanje nismo uspjeli provjeriti jer smo kratko bili s njim, no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja, no vrijeme je loše, a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjavljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih s našima', dodali su.