ODLUKA STOŽERA

[FOTO] Policija upozorava Splićane da napuste javni prostor i zapute se kućama

21.03.2020 u 18:00

Bionic
Reading

Policija je u subotu upozorila Splićane na više gradskih okupljališta da se pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera Civilne zaštite o zabrani okupljanja na javnim prostorima i potrebi socijalne udaljenosti između osoba, zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Tijekom dana policija je u ophodnji na Marijanu zatekla skupine građane, suprotno odlukama Nacionalnog stožera, a nakon što su ih upozorili, građani su napustili područje splitske park šume, na čijem ulazu su postavljene trake s natpisom 'Stop policija' koje policija uobičajeno koristi, rekla je Hini glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Antonela Lolić. Policija je tijekom dana ophodila i na Rivi, Žnjanu, u Marmontovoj ulici te na gradskim trgovima gdje se Splićani tradicionalno okupljaju u šetnji, druženju ili rekreaciji.

  • +12
Split: Policija upozorava građane da napuste javni prostor i zapute se kućama Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Policija je građane koji se nisu pridržavali odluke Nacionalnog stožer CZ RH o zabrani okupljanja i potrebi socijalne distance između osoba, upozoravala da ih se moraju pridržavati, i oni su prihvaćali sugestije policije', dodala je Lolić. Dodala je da policija tako postupa radi zaštite sigurnosti građana i njihova zdravlja.