OSTACI VELIKOG PROJEKTA

[FOTO] Pogledajte sramotu uz novi čiovski most

04.02.2019 u 11:22

Bionic
Reading

Punih pola godine nakon otvaranja mosta između kopna i otoka Čiova i nekoliko mjeseci od otvaranja pristupnih prometnica s obje strane, na samom ulazu u grad Trogir putnike dočekuje dosta apokaliptičan prizor. Dobili su manje gužve, ali i gomile smeća

Plato na sjevernom prilazu mosta doslovno je pretrpan ostacima građevinskog materijala, drvenom građom, neiskorištenim cijevima, starim gumama i kabelima, odbačenim zaštitnim kacigama i praznim bocama. Za svaki slučaj, tu je još i ploča s oznakom gradilišta, a nešto dalje i jedan stari i već pomalo zahrđali bager.

U potrazi za odgovornima oko ovakvog nemara zaustavili smo se na Hrvatskim cestama, investitoru dvjestotinjak milijuna kuna vrijednog projekta, a ondje su nam nakon dva dana čekanja objasnili da nisu krivi - ali će svejedno riješiti problem i ruglo uz ovu državnu cestu i most.

  • +9
Smeće oko čiovskoga mosta Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Plato je koristila tvrtka Viadukt, prethodni izvođač radova koji je zapao u poslovne poteškoće. No, mi ćemo ga počistiti najkasnije do srijede', poručila je za Tportal glasnogovornica ove tvrtke Tamara Pajić.