prestrašeni petrinjci na ulicama

[FOTO] Na ulicama Petrinje već se vide štete, policija zatvorila centar grada

06.01.2021 u 19:39

Bionic
Reading

Novi potres magnitude 5 po Richteru pogodio je u 18.01 područje kod Petrinje. Štete u gradu su vidljive, a prema neslužbenim podacima, nema novih žrtava

Vidljive su nove štete od potresa koji je zatresao Petrinju negdje oko 18 sati. Policija je zatvorila centar grada zbog straha da bi se načete zgrade mogle urušiti.

Kako javljaju novinari s terena, lijevom stranom glavne ulice u Petrinji vozila više ne smiju prometovati.

Zasad su stigle tri prijave štete na objektima koji su već bili načeti, a zabilježena je šteta i na policijskoj postaji u Petrinji, rekao je Hini glasnogovornik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladen Pavić.

Reporteri agencije Pixsell koji su u Petrinji zabilježili su i nove štete koje su vidljive u galeriji. Snimili su i Petrinjce koji su u strahu izašli na ulice.

  • +7
Nove štete u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Petrinjski gradonačelnik izjavio je za N1 odmah nakon potresa kako su procijenili da je jačine preko 5 stupnjeva. 'Gadno smo se uzdrmali. Petrinja je svakodnevno uzdrmana i taman kad smo se lagano nadali da ćemo imati neku mirniju noć, uvijek nam dođe ili pred kraj večeri ili sutra ujutro za dobro jutro. Osuđeni smo na život ovdje, da radimo s entuzijastima, da slažemo, da pomažemo, da pružimo ruku ljudima i da obilazimo ljude', rekao je petrinjski gradonačelnik Dumbović.