KATASTROFA SE PRODUBLJUJE

Statičar Todorić u Petrinji: Na nekim mjestima imamo i nova urušavanja

06.01.2021 u 19:37

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji RTL Danas, statičar Mario Todorić rekao je kako je potres koji je 6. siječnja pogodio Petrinju već sad izazvao dodatna oštećenja na već oštećenim zgradama, ali i nova urušavanja

'Udar je bio dosta snažan pa se bojimo da ćemo na već oštećenim zgradama imati dodatna oštećenja. Na nekim mjestima imamo i nova urušavanja', rekao je Todorić za RTL Danas.

  • +7
Nove štete u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Govoreći o situaciji na terenu, Todorić je rekao kako je do sada prijavljeno 23 tisuće oštećenih objekata. 'Na terenu imamo veliki broj oštećenih građevina, najviše ih je iz vremena od prije 200 godina. Graditelji tog doba nisu imali spoznaje o potresnoj gradnji objekata. Što se tiče građevina građenih u novije doba, svugdje gdje su se poštivala pravila građevinske struke zamijećena su neznatna oštećenja s obzirom na ovako jaki potres', rekao je.

Todorić kaže kako ulaze u oštećene objekte i uz ovako jake potrese. 'Do sad je kroz ovo područje prošlo oko 1100 naših kolega volontera. Mi i po ovakvim udarima ulazimo u razrušene objekte. Dnevno nas bude oko 300. Čak i danas kada je blagdan, kolege dolaze', kaže.