NEZABORAVNI DOČEK

[FOTO/VIDEO] Gvardiol stigao u starom Fiatu pa zaplovio užarenim novigradskim morem: 'Nešto što ne mogu opisati, a tek mi je 20'

21.12.2022 u 18:06

Bionic
Reading

S posebnim ponosom mještani Novigrada pored Zadra priredili su doček hrvatskom reprezentativcu Jošku Gvardiolu koji je dao veliki doprinos u osvajanju brončane medalje Vatrenih na Svjetskom prvenstvu

Gvardiol je rođen u Zagrebu, ali iz Novigrada je njegov otac Tihomir i tu je Joško kao mali provodio puno vremena.

Kako se osjeća, upitao ga je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

  • +13
Doček Joška Gvardiola u Novigradu Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

"Unazad tri dana proživljavamo nešto što ne mogu opisati, a tek mi je 20 godina. Moram pohvaliti i doček u Zagrebu, iznenadili su nas jer je bilo hladno, a sad sam došao i u Novigrad. Kao mali sam puno vremena provodio ovdje, tata mi je odavde, tu imam baku i djeda i puno sam vremena provodio tu", pričao je Gvardiol, ploveći u barci po 'užarenom' novigradskom moru.

Djed Zvonko i baka Milka Joška Gvardiola pred doček brončanog reprezentativca Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Na pitanje što će biti s transferom odnosno koliko dugo će ostati u sadašnjem klubu, odgovorio je:

"Ne znam što će biti s transferom, imam menadžera, on se bavi time. Trenutno sam sretan u RB Leipzigu, nadam se da ću sezonu završiti sezonu tamo, a onda ćemo vidjeti."

Doček za brončanog reprezentativca Joška Gvardiola Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Gvardiol nema dileme oko toga u čemu je tajna uspjeha Vatrenih.

"Onaj natpis 'obitelj' svakako ima puno značenje, proveli smo puno dana zajedno i bez te povezanosti to ne bi bilo moguće."

Dida u oblacima

Nešto ranije, 'dida' Zvonko Gvardiol ispričao je da ga je njegov 'mali Joško' kao i uvijek nakon utakmica u Katru nazvao odmah po završetku utakmice za svjetsku brončanu medalju zlatnog sjaja.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

'Još sam u oblacima, nemam riječi za opisati ponos i sreću. Naš mali Joško je ponos cijele obitelji. Iako je odrastao u Zagrebu ponos je cijelog Novigrada i ovim briljantnim reprezentativnim igrama još ga više moji Novljani drže "svojim", zauvijek. Hvala svima', zahvalio se ponosni dida Zvonko, istaknuvši kako su on, a naročito njegov sin Tihomir bili odlični nogometaši.

Dok je dida na novigradskoj obali s društvom prepričavao doživljaje, baka Milka bila je na nedjeljnoj misi, dodaje, 'molila se za Joška i cilu obitelj', piše Zadarski tjednik.

  • +2
Djed i baka Joška Gvardiola Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

'Cijelom novigradskom obalom s epicentrom kod kafića Noškić vatreni navijači iz Novigrada, Paljuva i Pridrage priredili su pirotehnički spektakl, veličanstvenu scenografiju kao za neki hollywoodski filmski spektakl', rekli su okupljeni ispred župne crkve Male Gospe nakon nedjeljne svete mise, najavljujući da će se u organizaciji NOŠK-a, novigradskog nogometnog kluba koji 2023. slavi 100. godišnjicu, ispeći vol od preko 400 kilograma.

Zanimljivo je za istaknuti da je Gvardiol s obitelji stigao u starom modelu Fiat Punta, ali mještani tvrde da ih to nije previše iznenadilo, piše Večernji list.