neobična poza

[FOTO] Cjepivo je jutros stiglo u Hrvatsku, no jedna fotografija Krunoslava Capaka užarila je društvene mreže

26.12.2020 u 14:12

Bionic
Reading

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Pfizerova cjepiva koje su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dvije kutije. Međutim, fotografije koje je usnimio HZJZ neke su šokirale

Sporna je mnogima, naime, bila fotografija na kojoj šef HZJZ-a Krunoslav Capak sjedi na kutiji s cjepivom.

'Znači; cjepivo protiv Covida 19 stiglo je u sve države EU. Pa i u RH jer je RH članica EU. Nije viđeno u ostalih 26 da glavni epidemiolozi sjede na kutijama cjepiva. Jer se tako neće izleći nove doze', napisala je na Twitteru bivša premijerka Jadranka Kosor.

Komentar je imala i zastupnica Centra Dalija Orešković. 'Kada bi ja npr. napisala da ova fotografija zaslužuje visoko mjesto na natjecanju za titulu kreten godine, bio bi to krajnje neprimjeren način javnog komuniciranja koji zaslužuje osudu. No da mi kao društvo reagiramo na neprimjereno, onaj koji se ovako uslikao bio bi smijenjen', napisala je.

No, kako doznaje RTL, kutija na kojoj sjedi Capak je bila prazna, ali to na fotografiji nije vidljivo pa je prvi čovjek javnog zdravstva navukao bijes brojnih građana od čijih su se komentara užarile društvene mreže.

  • +17
Dolazak cjepiva u Hrvatsku Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

Iako je fotografije HZJZ objavio na svojoj web stranici uz priopćenje, one su u posijepodnevnim satima uklonjene.