vatrogasci u akciji

[FOTO] Bura stvorila probleme: I treći dan aktivan požar kod Jesenica, izgorjelo 50-tak hektara

12.03.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Već treći dan aktivan je požar iznad Starog Sela u Jesenicama kod Omiša, a do sada je po neslužbenim procjenama izgorjelo više od 50 hektara niskog raslinja, borovine i grabove šume, doznaje se od vatrogasaca.

Vatrogasci su i dalje na terenu sa svojim brojnim vozilima. Od jutros je na tom širem području planulo još nekoliko manjih požara, pa je dio njih dislociran na druga požarišta.

U petak je tijekom ranog popodneva na terenu došlo do smirivanja vjetra, pa su u pomoć zemaljskim vatrogasnim snagama priskočile zračne snage koje su do večeri uspjele sanirati dobar dio požarišta, no onda je navečer bura ponovno raspirila jedva lokaliziranu vatru.

  • +23
Požar u Jesenicama Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić je za Hinu kazao da je istočna strana požara koji je krenuo iz Jesenica, te se širio put Tugara i Žrnovnice, lokalizirana. Zapadna strana požarišta je još uvijek aktivna, no vjeruje da će se do noći i to najvjerojatnije lokalizirati. 

Požar je buknuo u četvrtak oko 19.30 sati, a na terenu su brojni gasitelji s područja Omiša, Splita, Makarske, Vranjica, Sinja, Solina, Kaštela, Trogira i Podstrane.