N/A

Florentines

23.12.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Florentines

SASTOJCI:

(za 20-25 kolačića)
1 bjelanjak
50 g šećera u prahu
130 oguljenih badema u listićima
malo krupne morske soli
naribana korica naranče
75 g tamne čokolade

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 150°C.
Obložite lim masnim papirom.
U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke.
Položite po žličicu smjese na lim, pazeći da ima dosta razmaka među kupčićima.
Spatulom ili vilicom namočenom u hladnu vodu izravnajte kupčiće da budu što tanji, pazeći da nema previše praznina među bademima.
Pecite 10-15 minuta, dok kolačići nisu zlatne boje.
Točno vrijeme ovisi o veličini vaših kolačića.
Kad su zlatne boje i hrskavi, ostavite da se ohlade.
Rastopite čokoladu na pari i njome premažite bademe. Ostavite da se čokolada stisne prije posluživanja.