ISPOD PRAGA

Flego: Valja još pričekati, to su samo izlazne ankete

09.06.2024 u 19:51

Bionic
Reading

Nositelj Fair play liste 9 Valter Flego, koja prema izlaznim anketama na nedjeljnim izborima za Europski parlament ne prelazi izborni prag, u izjavi za Hinu rekao je da su to samo izlazne ankete te da valja još pričekati s konačnom ocjenom

'To su za sada izlazne ankete, ja bih ipak pričekao s konačnim rezultatima. Teško je izlaznim anketama uloviti rezultate regionalnih stranaka i nacionalnih zajednica. Stoga vjerujem, i nadam se, da će naš rezultat još rasti. Svjestan sam činjenice da sam dao sve od sebe i u ovom trenutku ništa ne bih promijenio', istaknuo je Flego.

Komentirajući slabu izlaznost hrvatskih građana na današnjim izborima za EU parlament, naglasio je da ga to jako žalosti jer je svjestan činjenice koliko je važno donositi odluke u Bruxellesu i koliko je važno tko sjedi ondje.

'Nažalost, ne možemo se ponositi postotkom izlaznosti. No to je rezultat činjenice da su izbori za hrvatski parlament de facto pojeli kampanju za Europski parlament', poručio je Flego.

Nije htio odgovoriti na pitanje osjeća li se razočaranim ovim rezultatima Fair play liste 9.

Naime, prema izlaznim anketama, najviše glasova na izborima za Europski parlament dobio je HDZ (33,74 posto), što bi mu donijelo šest mandata, a slijede SDP i partneri s 27,81 posto ili četiri mandata. Prema anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, po jedan mandat osvajaju Domovinski pokret (8,67 posto) te Možemo! (5,84 posto).