MAGMA SE NE DA

Fižulićevi 3D printeri na testu u 56 zemalja

04.08.2014 u 14:01

Bionic
Reading

Magma je dovršila izradu platforme likefigures.com i ona je trenutno u fazi testiranja, priopćeno je iz te kompanije putem Zagrebačke burze


'Sama platforma je jedinstveni i potpuno novi poslovni model kakav do sada nigdje u svijetu nije razvijen, a faza testiranja trajat će još neko vrijeme. Ista uključuje oko 900 artikala iz područja filma, glazbe, video igara, sporta, auto industrije, igračaka, arhitekture, mode te artikala za opremanje doma, pripremljenih za izradu na 3D printerima. Temeljem obrade dostupnih podataka za tri tisuće 3D print shopova širom svijeta za testnu je fazu odabrano 290 partnera iz 110 gradova iz 56 zemalja', poručuju iz Magme.

Sukladno potpuno novom poslovnom modelu, osim s tehnološkim, ističu iz kompanije nekad u vlasništvu Goranka Fižulića (koji je i dalje njezin direktor i provodi plan restrukturiranja), tvrtka se susreće i s određenim izazovima na pojedinim tržištima vezanim uz način i primjenu poreznih davanja na pružanje usluga odnosno prodaju roba.

Magma je u prvih šest mjeseci 2014. godine ostvarila ukupni prihod u iznosu 50,35 milijuna kuna, dok neto dobit prije oporezivanja iznosi 49,55 milijuna kuna. Ukoliko se isključi jednokratni događaj proizašao iz okončanog postupka predstečajne nagodbe, neto dobit iznosi 2,8 milijuna kuna. Svi preostali pozitivni efekti okončanja postupka predstečajne nagodbe bit će iskazani u drugom polugodištu 2014. godine, poručuju iz kompanije.