RASISTIČKI NAPAD

Firenza: Ubio dvojicu Afrikanaca i sam si presudio

13.12.2011 u 18:25

Bionic
Reading

Pedesetogodišnji muškarac, navodno aktivist krajnje desnice, ustrijelio je u utorak dvojicu uličnih prodavača iz Senegala i ranio tri osobe na dvjema tržnicama u Firenzi, a onda si je i sam presudio, pišu talijanski mediji

Gianluca Casseri, aktivist krajnje desnice rođen u Pistoii (Toscana), kako piše dnevnik Il Corriere della Sera na svojoj internetskoj stranici, počeo je svoj krvavi pohod na tržnici na Piazzi Dalmazia, na sjeveru grada, gdje je otvorio vatru.

Dvojica uličnih prodavača ubijena su na licu mjesta, a treći je u veoma teškom stanju prevezen u bolnicu u toscanskoj prijestolnici.

Po izjavama očevidaca, kako prenosi dnevnik La Republicca na svojoj web-stranici, počinitelj napada, prosijedi muškarac od pedesetak godina, koji se na trg dovezao u bijelom automobilu, ispalio je tri hitca i pobjegao.

Istražitelji su saslušali osobu koja ga je vidjela kako bježi i snimila ga svojim mobilnim telefonom dok je ulazio u auto.

'Senegalci ovdje često prodaju i nikome ne smetaju, nitko ovo nije očekivao', rekao je jedan trgovac.

Napadač se s Piazze Dalmazia uputio na tržnicu San Lorenzo, u povijesnom središtu grada, gdje je opet zapucao i ranio dvije osobe. Zatim se ustrijelio svojim oružjem, Magnumom 357.

Nakon tragedije, spontana povorka s dvjestotinjak osoba, među kojima je bio veći broj Senegalaca i rodbine žrtava, pošla je s Piazze Dalmazia prema središtu grada uzvikujući 'Sramota! Sramota!' i 'Rasisti'.