OPTUŽNICA USKOK-A

Financijski inspektor tražio 500.000 kn mita

29.06.2009 u 15:22

Bionic
Reading

USKOK je zbog primanja mita optužio višeg financijskog inspektora (41) Slavena Boškovića koji je od jednog zagrebačkog poduzeća tražio iznos od pola milijuna kuna kako bi zanemario prekršaje teške tri milijuna kuna koje je utvrdio nadzorom

ZAGREB - Višeg inspektora Financijskog inspektorata Ministarstva financija USKOK pred zagrebačkim Županijskim sudom tereti da je od 19. siječnja do 10. veljače 2009. tražio i primio mito, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo na internetskim stranicama, navodeći samo inicijale i dob okrivljenog.

Inspektor je prilikom financijskog nadzora jednog trgovačkog društva izvršnoj direktorici rekao da je to poduzeće počinilo više prekršaja za koje kazna iznosi do tri milijuna kuna.

Izvršna direktorica je o tom slučaju izvijestila direktora društva, nakon čega je inspektor zatražio da mu predaju 250.000 do 500.000 kuna kako bi sastavio zapisnik povoljan za društvo bez obzira na stvarno stanje utvrđeno nadzorom.

Inspektor Bošković, jedan od autora knjige "Kako platiti manje poreza - na zakonit način", uhićen je nakon što je vlasnik poduzeća o slučaju obavijestio policiju i USKOK.