SIN PREDAO KUĆU

Filmski rasplet deložacije na Ugljanu

20.03.2015 u 10:26

Bionic
Reading

Deložacija obitelji Sorić u Preku na otoku Ugljanu nesvakidašnje je provedena. Naime, sin Marijana Sorića koji je od sinoć na policiji jer je prijetio da će kuću dići u zrak, mirno je predao nekretninu novom vlasniku

Marijana Sorića čija obitelj 80 godina živi u spornoj nekretnini želio je deložirati Leo Fabulić, sin pravog vlasnika kuće. Deložacija je bila zakazana za 10.30, a kuća je od sinoć bila okružena policijom. U Živom zidu kažu kako priča Marijana Sorića kojeg sud želi deložirati ima filmske elemente.


'Ante Fabulić je 1935. otišao u Ameriku i kuću ostavio na čuvanje svome rođaku, odnosno ocu Marijana Sorića. U Americi i umire 1975. bez nasljednika što stoji i u rješenju o nasljeđivanju iz 1990. Međutim, 2005. na misteriozan način Zadarski sud donosi novo rješenje o nasljeđivanju, 40 godina nakon njegove smrti u kojem stoji da je Leo Fabulić sin Ante Fabulića i da mu se prepisuje kuća u kojoj Sorići nesmetano žive 80 godina. Priča o navodnom sinu Leu Fabuliću tim je zanimljivija jer ga osoba za koju je tvrdio da je otac nikada nije priznala niti je na ikakav način utvrđeno njegovo očinstvo što je jasno i iz njegove punomoći izdane 1938. u konzulatu Kraljevine Jugoslavije Anti Soriću (Marijanovom ocu) u kojem eksplicitno tvrdi da nije Leov otac', pojašnjavaju.

Tvrde da obitelj Sorić ima moralno pravo živjeti u kući u kojoj borave zadnjih 80 godina jer su nju uselili voljom njenog vlasnika Ante Fabulića, a ne mimo njegove volje ili protivno njoj.