obrazovanje s koronavirusom

Fiksne i mobilne mreže spremne za online nastavu

13.03.2020 u 16:30

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog Telekoma su poručili da su njihove mreže, i fiksna i mobilna, spremne za nastavu na daljinu, kao i da su njihove mreže stabilne i modernizirane, jer su u njih zadnjih par godina dosta uložili. S te strane očekuju i da se promet i tijekom nastave na daljinu u njihovim mrežama odvija nesmetano, a slično kažu i u A1 Hrvatska i Tele2 Hrvatska

"Naše mreže su spremne za online nastavu, a i partner smo projekta kurikularne reforme i "Škole za život" Ministarstva znanosti i obrazovanja, čiji je jedan od ciljeva dodatno razvijanje digitalnih kompetencija učenika. U sklopu tog projekta ove školske godine isporučujemo više od 70 tisuća SIM kartica s osiguranih 2,5 GB mjesečnog prometa za istraživački rad učenika u nastavnom procesu", kažu na upit Hine iz A1.

S obzirom na odluke hrvatske Vlade o prekidu rada vrtića, osnovnih i srednjih škola na dva tjedna, a u sklopu mjera suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, svim korisnicima TV usluge A1 će od ponedjeljaka besplatno omogućiti i sve kanale namijenjene djeci. Riječ je o ukupno 14 dječjih kanala s raznovrsnim zabavnim i obrazovnim sadržajem, namijenjenih svim uzrastima.

"A1 Hrvatska aktivno prati događaje i razvoj situacije s koronavirusom te poduzima sve preventivne mjere kako bi zaštitila svoje zaposlenike i korisnike. Kao digitalna kompanija koja razvija i nudi digitalne usluge podsjećamo korisnike da su sve relevantne informacije o uslugama dostupne na web stranicama ili pozivom službe za korisnike. Preporučujemo korisnicima da u ovakvoj situaciji koriste i dodatne digitalne usluge i aplikacije za plaćanje računa i drugo", poručuju iz A1,

Iz tvrtke Tele2 Hrvatska naglasili su pak da u sklopu suradnje i podrške "Školi za život" u ovoj izvanrednoj situaciji omogućavaju besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja dok traje nastava na daljinu, što će biti dostupno od 16. ožujka pa dok traje nastava na daljinu.

"U kontaktu smo i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za održavanje nastave na daljinu i radi dogovora oko osiguravanja određenog broja dodatnih SIM kartica i njihovog prioritetnog redoslijeda dodjeljivanja, a iako je količina raspoloživih SIM kartica u ovom trenutku ograničena, Tele2 će, kao i do sada, nastojati podržati nadležno Ministarstvo, u skladu s mogućnostima u ovoj izvanrednoj situaciji", kažu iz tog telekoma.

Iz Hrvatskog Telekoma su poručili da su njihove mreže, i fiksna i mobilna, spremne za nastavu na daljinu, kao i da su njihove mreže stabilne i modernizirane, jer su u njih zadnjih par godina dosta uložili. S te strane očekuju i da se promet i tijekom nastave na daljinu u njihovim mrežama odvija nesmetano.

  • +7
Hrvatski Telekom Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

'Hrvatski Telekom i u ovim trenucima kada na sve sfere društva utječe kriza izazvana širenjem novog koronavirusa (COVID-19), svojom komunikacijskom infrastrukturom izuzetnog kapaciteta i kvalitete osigurava da povezivanje i telekomunikacijska mreža djeluju punim kapacitetom, na pouzdan i stabilan način, kao i dosada. Hrvatski Telekom ima uspostavljene procedure u skladu s Planom za upravljanje kontinuitetom poslovanja za pružanje ključnih usluga i Operativnim planom za postupanja u slučaju pandemije i poduzimamo odgovarajuće mjere opreza kako bi zaštiti zdravlje i sigurnost naših zaposlenika uz minimalan utjecaj na poslovanje i pružanje usluga zajednici u kojoj živimo i radimo', doznajemo iz Hrvatskog Telekoma.

Inače, sva ta tri telekoma su povezana sa Carnetom i surađuju na dostupnosti digitalnih školskih sadržaja za učenike i nastavnike.