Fensi šmensi ćevapi nakon Hrelića

Fensi šmensi ćevapi nakon Hrelića

24.11.2011 u 18:16

Bionic
Reading

Nedjelja na Hreliću, ritualno, izgleda ovako: dolazak - ispijanje turske kave - shopping - ćevapi - odlazak. Zdraff i ja smo bile u srijedu što je apsolutna povlastica i totalno fensi, jer ima jaako malo ljudi, a ponuda je bogata!

Nakon takvog lagodnog i šmensi Hrelića moraju uslijediti pripadajući mu, fensi ćevapi! E za to smo se morale konzultirati s Tony Tone-om koji je potom ispitivao svoje kolege iz Livade (audio video produkcija u kojoj se mnogo pažnje posvećuje - hrani) o jedenju mesa po Zagrebu!


U Hrelićkom moodu i stilu :)

Kure i Denin su vrsni poznavatelji mesne ponude u našem malom gradu.
I duuuugo vremena nisu bili zadovoljni istom. Dok jednoga dana Kure nije otkrio - ŽAR (a Denin isprobao dan nakon!

Mali restoran na Trešnjevci (križanje Badalićeve i Kranjčevićeve) najbolje je uređena pečenjara u kojoj sam do sada bila i sve mi ga je neugodno tako nazivati!

Dakle, tamo se jede najbolje meso, sa žara (po ljudima kojima se vjeruje!) i mi smo ga morale (is)probati. Ponuda je raznovrsna i nije samo mesna, postoji i vegetarijanski menu. No nakon višesatnog smrzavanja po Hreliću čeznule smo za ćevapima!
Naručile smo ih u kajmaku uz lepinje, koje nisu uključene u narudžbu/cijenu, i veliku vitaminsku salatu (tako se zove jer ima puno svježeg, ribanog kupusa i mrkve). 

Nisam htjela snimati prostor. Bilo je vrijeme ručka i ljudi su tako slasno jeli da me možda ne bi niprimijetili, ali nisam im htjela viriti u tanjure ili visjeti nad glavompokušavajući snimiti zanimljivu rasvjetu nalik na rešetku roštilja.


Kad su ćevapi pristigli - izgledali su ultraslasno, uz prilog od pečenog, začinjenog krumpira i crvenog, svježeg, nasjeckanog luka


Bili su jaaako ukusni i zasitni toliko da nakon ručka nisam do kraja danaimala potrebu za hranom


A kako i bih nakon ovolike porcije!
 
Dečki su bili u pravu i ako naručite bilo što s mesnog menija - nećete se razočarati! Vjerujem da je isto i s vegetarijanskom ponudom. Živio Žar!

I živio Hrelić s kojega sam opet dovukla više zanimljivih stvarčica od kojih je ....


... ova - najsuvremenija! Električni akvarij za 20 kn!!!


Ma k'o pravi! Ribice se lijepo polagano kreću i stvaraju ...


... valove :) Totalno meditativno! Nakon desetominutnog buljenja u ovakav, svjetleći akvarij sve brige nestaju, a obuzima vas mir i malo slabiji vid ;)