DRUGA STRANA OTOKA

Gradonačelnik Paga: Mi nismo party destinacija, a vijesti o zaraženima ilustriraju našim fotografijama!

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 10.08.2020 10:38
  • Objavljeno 10.08.2020 u 10:36
Grad Pag / Ante Fabijanić

Grad Pag / Ante Fabijanić

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin / Filip Brala

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić požalio se da se vijesti o novozaraženima na tom istoimenom otoku, poznatom i kao party destinaciji, ilustriraju fotografijama Grada Paga iako taj grad nema veze s razularenim tulumima. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti

'Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i tv prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma.

Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima.

U proteklih nekoliko dana od kada su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu s čime smo iznimno zadovoljni.

Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partiji i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje te ovim putem molim novinare da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Po pitanju informacija o partijima i noćnim klubovima zasigurno ih mogu dobiti od predstavnika Kolana i Novalje.

  • +1

Zrće

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore', zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!