loše vijesti s kajzerice

Igrač Lokomotive pozitivan na koronavirus, ali ostatak momčadi za sada nije ugrožen...

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 09.08.2020 22:41
  • Objavljeno 09.08.2020 u 22:41
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nogometaš NK Lokomotive, koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19, te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe, objavili su iz NK Lokomotive

'Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu sa igračima prve momčadi provest će se pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

U narednom periodu prva momčad će trenirati u strogim uvjetima bez korištenja svlačionica, s redovnim mjerenjem temperature u skladu s protokolima UEFA-e i HNS-a.

Igrači i stručni stožer će obaviti testiranje na COVID-19 tijekom tjedna i još u dva navrata prije utakmice 2. pretkola UEFA Lige Prvaka sukladno protokolu UEFA-e.

  • +7
  • +4

NK Osijek - NK Lokomotiva, HT Prva liga, 25.07.2020.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ostatak momčadi sukladno naputku epidemiološke službe nisu u obavezi primjeniti mjere samoizolacije. Bez obzira, treninzi, obaveze igrača, stručnog stožera, te radne zajednice odvijati će se po strožim mjerama.

Nadležni epidemiolog nije procijenio elemente dodatnog rizika za klub, ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a preporučila pojačan nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere', priopćili su iz NK Lokomotive.