BRAK JE NEVALJAN BEZ KONZUMACIJE...

Evo što don Stojić propovijeda studentima o seksu

11.12.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Svakog utorka u studentskom domu Stjepana Radića u dvorani Pauk održava se studentski vjeronauk koji vodi don Damir Stojić. Vjeronauku redovito prisustvuje četiristotinjak mladih ljudi koji imaju samo riječi hvale za don Stojića. Ističu kako ih je njegov vjeronauk vratio Crkvi i Bogu

'Pronađen je lijek protiv AIDS-a!', uvodne su riječi predavanja don Damira Stojića prošlog utorka na čijoj je misi bila novinarka portala PolitikaPlus. No, ne u pravom smislu riječi. Naglasak je stavio na tjelesni odnos između muškarca i žene i ono toliko bitno zrno čistoće koje čovjeka dovodi do lijeka protiv AIDS-a, protiv svih spolnih bolesti, protiv duševnih boli, protiv tolikih ljubavnih gubitaka, patnje, tuge.

'Crkva nije protiv seksa, dapače ona inzistira na tome! Na prvoj stranici Biblije piše: 'Plodite se i množite!'', rekao je don Damir. Sam brak, sveti savez između muškarca i žene nevaljan je bez konzumacije.

Istaknuo je kako samo sloboda i istina vode čistoj ljubavi. Jednako tako je naglasio kako seks u odnosima prije braka razara ljubav, razara njihov odnos, uništava čistu ljubav. Mnogi mladi pate zbog nesretne ljubavi, neuzvraćene ljubavi.

'Muškarci žene često gledaju kao objekt', odrješit je bio don Damir. Objašnjava kako žene nisu objekt, već da su često slabije od muškaraca, 'pogotovo kada su zaljubljene, tada su najslabije u popuštanju muškarčevim željama'. 'Ljubav se nikada ne miješa s bludnim namjerama, ona je čista, slobodna i iskrena. Nakon ulaska u sveti brak veliki je grijeh koristiti bilo kakvu kontracepciju', propovijeda svećenik.

'Njome je spriječen svaki novi život koji se tjelesnim činom između muškarca i žene može dogoditi, dok je prije braka jedina kontracepcija koja je dozvoljena apstinencija', rekao je.

Pojasnio je kako se čistoćom prije braka i učestalom konzumacijom seksa u braku stvara uzvišena ljubav, istinska sreća, zadovoljstvo, i prima blagoslov od Boga, Isusa i Duha Svetoga.

Mladi koji u velikom broju pohode Stojićev vjeronauk za PolitikuPlus su pojasnili kako ih inspirira njegov govor i 'kvalitetan pristup mladima'. 'Vrlo je zanimljiv, smiješan i voli mlade', opisala ga je studentica Petra.


Studenticu Martinu pak privlači don Stojićeva otvorenost i pristupačnost mladima. 'Sviđa mi se kako argumentira neke teme, ima drugačiji pristup vjeri. Propovijeda na način razumljiv i prihvatljiv nama mladima, kroz šalu i naš dijalekt', pojasnila je.

Ivana je otkrila kako ju je promijenio vjeronauk, da ju je potaknuo na razmišljanje o vjeri i čitanje Biblije. Stoga češće ide u crkvu, moli se i o tome priča s prijateljicama na kavi.

Student Josip je rezolutan: 'Ne smijemo se prilagođavati ovom svijetu, jer time postaješ svjetovan, ne unikatan.'