300 tona

Evo koliko se tona smeća na dan proizvede u Splitu tijekom turističke sezone

31.08.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Tijekom turističke sezone na splitskom se području na dan prikupi oko 300 tona smeća, od čega oko 60 tona u gradskom središtu, izvijestio je u petak ravnatelj gradskoga komunalnog poduzeća 'Čistoća' Miroslav Delić na tematskoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća na kojoj se raspravlja o komunalnim teškoćama u tom gradu tijekom turističke sezone

Delić je istaknuo da iz godine u godinu raste broj turista koji posjećuju Split, što, kako se izrazio, "stvara prenapregnutost na gradskim ulicama".

Po njegovim riječima, tijekom turističke sezone središtem Splita na dan se kreće oko 60.000 ljudi, a vikendom više od 150.000. Ravnatelj gradskog poduzeća "Splitska obala" Dražen Delić je istaknuo kako Split ima 5,2 kilometra plaža koje se čiste cijele godine, a tijekom turističke sezone svaki dan. "Ove smo godine za uređenje plaže Firula potrošili 160 tona pijeska", rekao je Dražen Delić i dodao da su na svim gradskim plažama ove godine promijenjene dotrajale klupe. Po njegovim riječima, dodatno je uređen dio plaže na Žnjanu namijenjen invalidima te plaža za pse u Duilovu.

  • +2
Koševi za smeće Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL