DOBROSUSJEDSKI ODNOSI

Kći mađarskog premijera Orbana počastila Hrvate: Prljavu pelenu samo odložila kraj automobila

21.08.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Kći mađarskog premijera Viktora Orbana, Rahel, zapečatila je dobrosusjedske odnose Hrvatske i Mađarske, i to prljavom dječjom pelenom. Naime, jedna mađarska turistica snimila ju je u Hrvatskoj kako nehajno ostavlja pelenu uz cestu iako je koš za smeće bio u blizini. O tome je izvijestila mađarske medije

Čitateljica portala nyugatifeny.hu vraćala se s odmora u Hrvatskoj te se zaustavila na benzinskoj postaji na autocesti.

Tada je na odmorištu spazila poznata lica: 'I tko izlazi iz automobila? Kraljevski par', kaže ironično čitateljica, očito se referirajući na korupcijske afere vezane uz Orbanovu obitelj.

Kaže kako je Orbanova kći, koja je u drugom stanju, previla dijete te pelenu zamotanu u vrećicu samo ostavila pokraj automobila iako je koš za smeće bio u blizini.

Žena koja je svjedočila tom prizoru povikala je: 'Zar te otac nije učio kako se ponaša?' Čitateljica koja je snimila prizor još poručuje: 'Mene su naučili - ako ideš u stranu zemlju, trebaš se ponašati kao gost, a ne da bacaš prljave pelene domaćinima.'

Rahel Orban Izvor: nyugatifeny.hu / Autor: Nyugati Feny

Podsjetimo, Viktor Orban svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a nedavno se na neformalnoj kavi u Opatiji susreo s hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem.

Andrej Plenković i Viktor Orban Izvor: Društvene mreže / Autor: VladaRH

Orbanova kći i zet u Mađarskoj nisu nepoznati, a njihova imena spominju se u kontekstu nepotizma i korupcije u Orbanovoj vladavini.

U Mađarskoj je postalo uobičajeno to da na javnim natječajima prolaze samo firme čiji su vlasnici dio Orbanova lojalnog kruga, a u svemu tome odlično je prošao i njegov zet István Tiborcz, koji se 2015. vjenčao s premijerovom kćeri Rahel. Njegova elektronička tvrtka prije Orbanova dolaska na vlast godišnje je imala profit od 10 tisuća eura, ali je 2014. i 2015. od lokalnih vlasti u mjestima kojima vlada Fidesz za ugradnju LED rasvjete dobila ugovore vrijedne 65 milijuna eura. Zato je istragu pokrenuo antikorupcijski ured EU-a Olaf, no Tiborcz je ekspresno prodao svoje udjele u kompaniji. U srpnju ove godine Orbanovi zet i kći posjetili su Bahrein i dogovorili poslove s naftom koji i dalje ostaju misterij, pisao je tportal 2017.

  • +7
Viktor Orban Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia