SMJERNICE OKO ŠVICARSKOG FRANKA

Evakuiran poljski Vrhovni sud zbog prijetnje bombom

11.05.2021 u 12:34

Bionic
Reading

Zgrada poljskog Vrhovnog suda evakuirana je u utorak zbog prijetnje bombom, objavio je sud na Twitteru, na dan dugoočekivane objave smjernica oko kredita u švicarskim francima.

Ured za odnose s javnošću Vrhovnog ureda za reviziju na Twitteru je objavio kako su njihovo sjedište i uredi diljem države evakuirani zbog prijetnje bombom. Poljski mediji prenose kako je evakuirano i Nacionalno pravosudno vijeće.

"Kao rezultat informacije koju smo dobili elektroničkom poštom da je eksploziv postavljen u zgradu Vrhovnog suda, prvi predsjednik Vrhovnog suda naredio je evakuaciju zgrade", dodao je sud.

Već odgođeno dva puta, zasjedanje Vrhovnog suda u utorak dugo je očekivano jer se na njemu treba odlučiti kako će sudovi tretirati slučajeve kredita u stranim valutama, odnosno mogu li banke mijenjati kamatnu stopu zbog kontroverzne klauzule.

Tisuće Poljaka su prije desetak godina uzeli kredite u švicarskim francima kako bi iskoristili niske kamatne stope, no kamate su im se povisile kad je pala vrijednost poljskog zlota. Mnogi od njih stoga su pokrenuli pravni proces protiv banaka.