ŠEF HEZBOLLAHA:

'EU je sada odgovorna za svaki izraelski napad'

25.07.2013 u 09:54

Bionic
Reading

Čelnik Hezbollaha, Hassan Nasrallah ocijenio je u srijedu da odluka Europske unije da oružani ogranak tog libanonskog šijitskog pokreta stavi na popis terorističkih organizacije, na nju prebacuje odgovornost za svaki izraelski napad na Libanon

'Te europske države će u potpunosti biti odgovorne za svaki izraelski napad na Libanon, na libanonski otpor (Hezbollah) i na svaku drugu metu tog otpora', rekao je Hassan Nasrallah u tv-govoru.

To je njegova prva reakcija na europsku odluku donijetu u ponedjeljak. 'Te zemlje moraju znati da daju legalno pokriće za svaki napad na Libanon, jer Izrael sada može tvrditi da se bori protiv terorizma i da bombardira teroristička ciljeve'.

'Europska odluka radi veliku uslugu Izraelu', dodao je Nasrallah i naglasio da ona donosi Europljanima samo 'poraz i razočaranje'.

Europski ministri vanjskih poslova su odlučili u ponedjeljak na njihovu crnu listu terorističkih organizacija staviti vojno krilo šijitske stranke, tvrdeći da žele nastaviti razgovarati s njihovim političkim dužnosnicima.

SAD su stavile cijeli Hezbollah na svoju crnu listu.