OPTUŽILI GA ZA ŠPIJUNAŽU

Erdogan zahvalio bogu na uhićenju tursko-njemačkog novinara

21.03.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je njemačkog novinara turskog porijekla Deniza Yucela da je teroristički agent, zahvalivši pritom bogu što je uhićen

Tu ocjenu turski je predsjednik kazao proteklog vikenda tijekom sastanka s izaslanstvom Islamske zaklade u Istanbulu, dodajući kako će Yucelu, inače novinaru njemačkog Die Welta, suditi neovisno tursko sudstvo.

Erdoganov komentar će vjerojatno dodatno uzdrmati njemačko-turske odnose zbog Yucelovog uhićenja, ocjenjuje agencija Reuters, podsjetivši kako je Berlin turske tvrdnje kako je Yucel radio kao njemački špijun okarakterizirao kao potpuno neosonovane.

Novinar Yucel, koji ima dvojno državljanstvo, uhićen je prošlog mjeseca na temelju optužbi za propagandu u znak podrške terorističkoj organizaciji i poticanje ne mržnju. Yucel je, naime, prvi izvijestio o iznosima na privatnom računu Berata Albayraka, turskog ministra energetike i Erdoganovog zeta.

On je prvi njemački novinar koji je uhićen u sklopu oštrih mjera koje Turska provodi nakon neuspjelog puča izvedenog sredinom srpnja prošle godine.