RAT U SIRIJI

Erdogan: Spremni smo na nove izbjeglice zbog Putinovih napada

21.10.2015 u 15:09

Bionic
Reading

Turski predsjednik Tayyip Erdogan kazao je u telefonskom razgovoru u srijedu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kako brine da bi napadi na Alep i okolno područje mogli izazvati novi izbjeglički val, objavili su izvori u turskom predsjedništvu

Erdogan je istaknuo koliku važnost Turska pridaje borbi protiv 'svih terorističkih skupina uključujući Islamsku državu' te ukazujući na vezu sirijske kurdske milicije i militanata Radničke stranke Kurdistana koji su se borili desetljećima protiv turske države.

Rusija već tri tjedna izvodi zračne udare u Siriji i gađa ciljeve sirijske pobunjenike te položaje Islamske države na području Idliba, Alepa, Damaska i Hame.

Turska se priprema za eventualni novi izbjeglički val iz Sirije nakon ofenzive sirijske vojske potpomognute ruskim zrakoplovstvom na sjeveru zemlje, rekao je u srijedu izvor u ruskoj vladi za AFP.

'Za sada nema naznaka nekog novog egzodusa iz Sirije no spremni smo ukoliko do toga dođe', kazao je turski dužnosnik koji je želio ostati anonimnim.

'Obavljene su pripreme za prihvat tih ljudi u blizini Kilisa, turske pokrajine uz granicu sa Sirijom i postavljena su šatorska naselja.