nečovječan proces

Erdogan: Napad na Idlib bio bi masakr

05.09.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Napad na sirijsku pokrajinu Idlib, koja je pod kontrolom pobunjenika, bio bi masakr a predstojeći summit u Teheranu, koji će okupiti čelnike Irana, Rusije i Turske, dat će pozitivne rezultate, izjavio je turski predsjednik Tayyip Erdogan a prenio je dnevnik Hurriyet

Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, nastavila je u utorak zračne udare protiv pobunjenika u Idlibu. Prije toga su sirijske vladine snage tjednima bombardirale iz zraka i granatirale tu regiju, što je očito bio uvod u ofenzivu velikih razmjera protiv zadnjeg velikog uporišta pobunjenika.

"Stanje u Idlibu ključno je za Tursku. Tamo se odvija nečovječan proces", kazao je. "...Ako na to područje krenu rakete bit će to težak masakr", ustvrdio je Erdogan.

Turska, koja podržava dio pobunjenika protiv Asada, nada se pozitivnom ishodu na summitu u Teheranu koji će biti održan kasnije ovoga tjedna.

  • +16
Recep Tayyip Erdogan Izvor: Reuters / Autor: WOLFGANG RATTAY

"Na summitu u Teheranu dovest ćemo to pitanje do pozitivne točke. Nadam se da ćemo uspjeti spriječiti ekstremizam sirijske vlade u toj regiji", rekao je turski predsjednik.