primorsko-goranska županija

Epidemiolog Rončević: Ovog tjedna cijepit će se 20 osoba po obiteljskom liječniku

22.02.2021 u 11:36

Bionic
Reading

Glavni epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević rekao je u ponedjeljak u Rijeci kako će se ovoga tjedna procijepiti 20 osoba po obiteljskom liječniku.

Rončević je na konferenciji za novinare izvijestio da će se ovog tjedna, s obzirom na veću količinu prispjelog cjepiva, procijepiti 20 osoba po obiteljskom liječniku, od kojih 10 na punktovima za cijepljenje, a 10 osoba, koje se teže kreću ili imaju druge tegobe, bit će procijepljene u svom domu ili u ambulantama obiteljskih liječnika.

Cijepljenje se, kaže, počinje organizirati i na punktovima na kojima bi se u kratkom vremenu mogao procijepiti veliki broj ljudi.

Za sada je u planu najmanje jedna sportska dvorana, za fazu kada će se provoditi masovna cijepljenja stanovnika koji nisu u kategoriji prioritetnog cijepljenja, rekao je. Do sada je na području županije prvom dozom cijepljeno 7239 ljudi, a s prvom i drugom dozom cijepljeno je 4547 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza kronavirusom kod dvoje novozaraženih od 77 testiranih, a umrle su dvije osobe. Trenutno su u toj županiji aktivna 294 slučaja covida-19. Prema podacima iz riječke bolnice, u toj bolnici liječi se 36 osoba oboljelih od covida-19, za troje bolesnika skrbi se uz pomoć respiratora, a dvije osobe su umrle.

Epidemiolog Rončević rekao je da je manji broj oboljelih rezultat trenda - daljnjeg laganog pada epidemije. Najviše oboljelih i dalje je na najgušće naseljenim područjima županije, u Rijeci i tzv. riječkom prstenu. U domovima za starije osobe situacija je mirna, a samo u jednom domu još ima oboljelih, dodao je. Nastava se održava u svim županijskim školama, a devet razreda je u samoizolaciji.