rano jutros

[FOTO/VIDEO] Jak potres od 4,7 prema Richteru kod Šibenika, u Vrpolju komad stijene oštetio automobil, seizmologinja: 'Tijekom ovog i idućih dana možemo očekivati još slabih potresa'

08.06.2021 u 06:09

Bionic
Reading

Jutros je malo prije šest sati zabilježen potres u Dalmaciji

Potres je jutros malo prije 6 sati zatresao Dalmaciju.

Jutros, 8. lipnja 2021. godine u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 4,7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice.

'Bio je kratak, ali snažan, potres nas je probudio', svjedočanstva su na Twitteru EMSC-a.

Automobil naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Jaka tutnjava i tresak, ali trajalo je kratko, 7-8 sekundi', javio nam je čitatelj te potvrdio da štete ima u Vrpolju, a svjedočanstva stižu i iz Splita.

Nakon jakog potresa od 4,7 prema Richteru koji je jutros pogodio područje Šibenika nisu prijavljene veće štete, doznaje se u Županijskom centru 112.

'Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen' kazali su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana.

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izviješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Dežurna seizmologinja Marija Mustać za N1 je komentirala potres kod Šibenika.

'Ovo je novi epicentar u odnosu na one koji su dosad bili aktivni. Tijekom dana i idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa', rekla je Mustać za N1.