opet drma

Seizmološka služba: Dva potresa kod Gline magnitude 3,2 i 3,5 u razmaku od desetak minuta

12.11.2021 u 23:49

Bionic
Reading

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) u petak navečer izvijestio je o dva potresa magnitude iznad 3 prema Richteru koji su se dogodili u okolici Petrinje. Seizmološka služba RH precizirala je da su potresi bili kod Gline, a zabilježila je i veće magnitude od prvotnih podataka EMSC-a. Prema posljednjim podacima EMSC-a, jedan potres bio je magnitude 3,2, a naknadni 3,6 prema Richteru

EMSC je isprva izvijestio da se prvi potres dogodio se u 22,09 sati, a magnituda mu je iznosila 3,1 prema Richteru. Prema podacima EMSC-a, epicentar je bio na dubini od dva kilometra, 52 kilometra jugoistočno od Zagreba i 13 kilometara jugozapadno od Petrinje.

Drugi potres magnitude 3,2 dogodio se u 22,21 sati na dubini od pet kilometara. Epicentar mu je bio 55 kilometara jugoistočno od Zagreba, 13 kilometara jugozapadno od Petrinje.

Seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabilježili su 12. studenog dva umjerena potresa s epicentrima 4 km sjevero-sjeveroistočno od Gline, u 23:09, magnitude 3.2 prema Richteru, a intenziteta u epicentru IV stupnja EMS ljestvice i drugi u 23:21 magnitude 3.5 prema Richteru, a intenziteta u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

Svjedoci na EMSC-u ostavljaju poruke, među ostalim i ove:

  • U Glini su padale stvari sa polica svi smo opet bili vani 😠
  • Glina trese užas
  • 23:21 ovaj je bio duži i jači od prethodnog...
  • Srce mi je zastalo
  • Eksplozija pa zatreslo
  • Petrinja vec 2 puta trese nenormalno opet