RODITELJI POSJETILI FUEGO

Elke Lapthorne smogla snage doći u Dubrovnik

29.12.2008 u 13:24

Bionic
Reading

Tri mjeseca nakon pogibije mlade Australke Britt Lapthorne u Dubrovniku njezina majka skupila je hrabrost i pridružila se suprugu Daleu i došla u grad u kojem je Britt napravila svoje posljednje korake

DUBROVNIK - Tijekom emocionalno stresnog boravka u Dubrovniku, Dale i Elke Lapthorne 'proživljavaju' posljednje dane svoje kćeri. 'Osjećam se nekako mirno. Osjećam da sam ovdje blizu Britt', rekla je Elke Lapthorne za australski Herald Sun.

Bračni par prvo je posjetio noćni klub Fuego, gdje je 21-godišnja Britt posljednji put viđena u ranim jutarnjim satima 18. rujna. Njezini roditelji došli su u klub u nedjelju oko četiri sata ujutro i ugledali mnoštvo mladih kako piju i plešu.

'Gotovo da sam mogla vidjeti Britt kako se dobro provodi, smije i pleše', rekla je Elke, koja je potom s Daleom prošetala do uvale Boninovo, gdje je tijelo Britt Lapthorne pronađeno tri tjedna nakon nestanka.

'Opet smo razgovarali o mogućim scenarijima i rekla sam Daleu da nije moguće da je otišla plivati ili da je pomislila na samoubojstvo', izjavila je majka.

Još uvijek nisu pronađeni torba, fotoaparat i odjeća Britt Lapthorne, što bi bilo za očekivati da je sama ušla u more. Policija ne smatra da je riječ o samoubojstvu, jer ne pronalazi dokaze da je mlada Australka imala problema, piše Herald Sun.

Bračni par Lapthorne susrest će se s policijom kako bi doznali više o tijeku istrage, a iz Zagreba u Dubrovnik stižu i australski policijski stručnjak i predstavnik veleposlanstva. Elke i Dale obratit će se hrvatskim novinarima i još jednom uputiti apel javnosti za pomoć u istrazi.

'Dok sam ovdje, želim ići Brittinim stopama, radeći ono što je ona možda radila. Puno smo vremena plakali, a ja nisam bila sigurna da sam u stanju doći ovamo. No nakon što smo stigli, posebno kada smo otišli u klub, sada se čini da je to bila dobra ideja. Drago mi je što smo došli, iako nije lako', kaže Elke.

Vjeruje se da ni australski forenzičari nisu uspjeli utvrditi kako je Britt umrla, a Lapthorneovi se boje da će hrvatska policija uskoro zaključiti slučaj bez daljnjih otkrića.

Elke ima kopiju izvješća forenzičara i vjeruje da ona sadrži korisne informacije za policiju, koja još uvijek nije otkrila uzrok smrti. 'Ne možemo odustati. Kako možemo dalje živjeti ne znajući što se dogodilo Britt? Moramo znati što se dogodilo i zašto', kaže Dale.