NESREĆA U POŽEGI

Eksplodirala peć koja je uskoro trebala prestati s radom

11.07.2013 u 15:28

Bionic
Reading

Sinoćnja eksplozija u požeškoj tvornici 'Plamen', u kojoj je poginuo jedan, a ozlijeđeno troje radnika, dogodila se na staroj peći za taljenje koja je uskoro trebala prestati s radom, izvijestio je danas Stjepan Haramustek, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Slavonskog broda.

'Ovaj događaj se dogodio na staroj peći koja je uskoro trebala prestati s radom', izjavio je Haramustek koji je obišao mjesto nesreće, čije uzroke očevidom istražuju stručnjaci zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić',

Kazao je kako je do eksplozije došlo iz za sada neutvrđenih razloga, na peći u kojoj se tali željezo od kojega se proizvode elementi za peći koje proizvodi 'Plamen'.

'Koji je uzrok eksplozije za sada ne znamo, pa čak niti ne pretpostavljamo i zbog toga smo pozvali ekipu iz Centra za kriminalistička vještačenja iz Zagreba. Izvidi još uvijek traju, jutros smo počeli oko 9 sati, a kada ćemo završiti ne znamo, tako da vam ne možemo dati informacije ima li kaznenog djela ili je nesretan slučaj. To ćemo znati nakon što se završi očevid i obave vještačenja', izjavio je novinarima.

Haramustek je napomenuo kako se u tim pećima, da bi se željezo rastopilo, postiže temperatura od čak 1650 stupnjeva.

Radnik koji je najteže ozlijeđen u sinoćnjoj eksploziji u požeškoj tvornici 'Plamen' je zbog 25-postotne opečene površine tijela i teške ozljede glave odvezen u Zavod opekline zagrebačke Klinike za traumatologiju, a stabilno je i stanje ostale dvojice ozlijeđenih koji su zbrinuti u požeškoj Općoj bolnici.

Obitelji smrtno stradalog radnika danas je sućut izrazio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, poručivši kako je tragedija u 'Plamenu' tragedija za cijeli požeški kraj.