branko lazarević

Umirovljeni kriminalist o krivim koracima u potrazi za Perišem: Da je nestanak prijavljen u Zagrebu, kolege i ja bismo priveli u postaju sve iz kluba i poligrafski ih testirali

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 03.01.2022 11:34
  • Objavljeno 03.01.2022 u 11:11
Beogradski klub u kojem je posljednji put viđen Matej Periš; umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević

Beogradski klub u kojem je posljednji put viđen Matej Periš; umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević

Izvor: Pixsell / Autor: MILAN MARICIC/ATAIMAGES/PIXSELL; B. ŠČITAR/PIX

Umirovljeni zagrebački kriminalist i stručnjak za potrage Branko Lazarević kazao je kako je svaki nestanak, posebno kad se dogodi u drugoj državi, važno prijaviti odmah i sa svim osobama postupati kao da su osumnjičene. Tako je, smatra trebalo napraviti i s nestankom Mateja Periša

'Kad god osoba nestane, policiju treba obavijestiti odmah, a policija treba razmotriti sve mogućnosti i poduzeti baš sve radnje i korake kao da se dogodio najcrnji scenarij. U tom smislu, sa svim osobama koje imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi, također treba pristupati kao da se dogodilo najgore', kazao je u ponedjeljak za Dnevnik.hr iskusni zagrebački umirovljeni kriminalist Branko Lazarević.

Ističe kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar te da bi u konkrentom slučaju, a temeljem suradnje dviju policija, trebalo angažirati dobrog kriminalistu iz Hrvatske.

Umirovljeni zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. prosinca oko 18 sati, a mladić je posljednji put viđen skoro 16 sati ranije, 31. prosinca oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.

'Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moji kolege i ja doslovno bismo priveli u postaju sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim, odmah bi razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali, kako bi vidjeli podudaraju li se svi navodi o nestanku', ističe Lazarević.

'Paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju, treba napraviti detaljnu analizu njihova ranijeg odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko njega. Često je za razrješavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, primjerice, mogli zapjevati neku pjesmu koja se domaćima nije svidjela, pa da ga nakon izlaska iz kluba netko dočeka i napadne. No to su za sada samo nagađanja', Lazarević je govorio općenito o pravilima potrage za Dnevnik.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!