potraga po vrletima

U slučaj utapanja polugodišnje djevojčice s Klisa uključen Centar za socijalnu skrb

09.12.2021 u 14:08

Bionic
Reading

Mario Usanović (32), otac šestomjesečne djevojčice koja je sinoć dovezena u splitski KBC zbog posljedica utapanja, još je na kriminalističkoj obradi u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, a u slučaj se uključio i Centar za socijalnu skrb

Sinoć oko 20 sati majka je dovela dijete na Hitnu medicinsku pomoć u Split. Nakon pregleda i pružene liječničke pomoći dijete je, iako nije bilo životno ugroženo, smješteno na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja, a liječnici su o svemu obavijestili policiju.

Policija je tada otišla na adresu prebivališta, a otac djeteta, kad ih je ugledao, dao se u bijeg po vrletima Klisa.

Odmah je organizirana potjera za njim na području Klisa i Solina, a kako je za Hinu rekla policijska glasnogovornica Antonela Lolić, u njoj je sudjelovalo sedamdesetak policajaca.

Opsežna potraga dala je rezultat oko 22 sata, kada je na području Klisa Usanović pronađen te je, iako se opirao, uhićen i priveden u policiju.

Policija i dalje obavlja izvide vezane uz taj slučaj, rekla je Lolić, a uskoro bi trebala početi i pretraga pokretnina i nekretnina kojima se uhićeni muškarac služio.

Još se ne znaju rezultati testiranja na drogu i alkohol. Lolić je rekla da je policija sinoć o svemu izvijestila i Centar za socijalnu skrb.

Neslužbeno se doznaje da je Usanović od prije poznat policiji, uglavnom zbog zloporabe opojnih droga, no što se tiče nasilja u obitelji, do sada u toj obitelji nije bilo policijskog postupanja.