otpd u plamenu

Eko-Flor Plus: Požar u Zaprešiću stavljen je pod kontrolu

19.06.2024 u 21:57

Bionic
Reading

U požaru koji je nešto prije 19 sati izbio u proizvodnoj hali društva EKO-FLOR PLUS nema ozlijeđenih i pod kontrolom je vatrogasaca, priopćili su u srijedu navečer iz te tvrtke, a iz zagrebačke policije navode kako se u trenutku izbijanja požara u pogonu nalazilo 12 zaposlenika

Prema prvim informacijama, plamen je uočen u plastičnom otpadu kojega EKO FLOR PLUS odvojeno, kao davatelj javne usluge, prikuplja od građana i komunalnih društava. Sukladno protokolu, djelatnici su o događaju odmah izvijestili nadležne službe, navodi se u priopćenju tvrtke.

Dodaju kako se zbog svojstava zapaljenog ambalažnog otpada vatra brzo proširila na postrojenje i opremu. Predstavnici društva EKO-FLOR PLUS surađuju sa svim nadležnim tijelima te će o pojedinostima događaja dodatno izvijestiti, a točne okolnosti i uzroci požara utvrdit će se očevidom nakon završetka vatrogasne intervencije.

  • +60
Požar u Eko foloru Zaprešić Izvor: Društvene mreže / Autor: Ravnateljstvo Civilne zaštite

Svim sugrađanima zahvaljujemo na pridržavanju uputa koje izdaju nadležne službe, poručuju u priopćenju.

Zagrebačka policija navodi kako je u Industrijskoj ulici, u pogonu poduzeća, iz zasada neutvrđenog razloga izbio požar i proširio se na cijeli pogon, a u trenutku njegova izbijanja prema zasad utvrđenom tamo se nalazilo 12 zaposlenika od kojih nitko nije ozlijeđen.

U tijeku je gašenje požara, mjesto događaja je osigurano, a promet se na obližnjoj prometnici odvija neometano. Očevid slijedi kada za to budu stvoreni uvjeti, navela je policija.

Požar u Zaprešiću dobro se vidio i iz Samobora Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic AGENCIJA Pixsell