blokirali i al Jazeeru

Egipat zabranio 21 web stranicu zbog potpore terorizmu

25.05.2017 u 07:32

Bionic
Reading

Egipat je zabranio 21 web stranicu, uključujući i glavnu internetsku stranicu katarskog televizijskog kanala al Jazeera zbog "potpore terorizmu", objavili su u srijedu lokalni mediji i sigurnosni izvori.

Reuters je objavio da je pokušao pristupiti na pet web stranica egipatskih novina i radiotelevizijskih kuća, uključujući i internetsku stranicu Al Jazeere i sve su bile nedostupne.

O tome nije bilo dostupnih službenih komentara. Službenik Nacionalnog regulatornog tijela za telekomunikacije tu vijest nije mogao potvrditi ili opovrgnuti, ali je rekao: "Pa što ako je istina, to ne bi trebalo biti problem", prenosi Reuters.

Egipatski privatni telekomunikacijski CBC i novine Al-Watan citirali su sigurnosne izvore da su web stranice, među kojima su i neki inozemni portali namijenjeni egipatskim čitateljima poput Masr Al Arabiya, blokirani zbog podrške terorizmu.

Dva sigurnosna izvora rekli su Reutersu da su web stranice blokirane zbog povezanosti s zabranjenim Muslimanskim bratstvom ili zbog financiranja iz Katara.