MICROSOFT & SONY

E3 2011: Dan prvi

07.06.2011 u 12:09

Bionic
Reading

Jučer, prvoga dana održavanja tradicionalnog sajma E3, najvećeg gaming eventa na svijetu, svoje press-konferencije održali su divovi poput Microsofta, Sonyja, Electronic Artsa i Ubisofta

E3 je otvoren spektakularnom presicom Microsofta koja je, kao što se i pretpostavljalo, bila potpuno fokusirana na Xbox 360 i pripadajući mu Kinect. Kao što su i glasine sugerirale proteklih nekoliko dana, Microsoft je predstavio novu televizijsku funkciju 360-ice pod imenom Xbox Live TV. Da stvar bude bolja, programima i svim funkcijama moći će se upravljati glasovno putem Kinecta, a bit će omogućena čak i neka vrsta klađenja. Naime, na eventu se publici obratio i Dana White, predsjednik UFC-a čije će se borbe prenositi uživo na Xbox Live TV-u i objasnio da će u tijeku meča gledatelji moći pogađati ishod istoga i za točna predviđanja će biti nagrađeni 'bodovima'. Kakvim bodovima, to ćemo tek saznati.

 

Xbox Live TV trebao bi biti lansiran ove jeseni.

 

Kinect je zauzimao dobar dio presice, a predstavljena je i igra Star Wars Kinect koja ne izgleda suviše impresivno:

 

 

Mass Effect 3 i Kinect

 

Više nas je impresionirala upotreba Kinecta u Mass Effectu 3. Nasreću, BioWare je Kinect iskoristio samo za glasovno naređivanje koje će nam služiti u dijalozima te u borbama za razmještanje suboraca. Kao što možete vidjeti i u priloženom videu, stvar funkcionira izvrsno:

 

 

Objavljeno je i da stiže novi Fableov naslov namijenjen isključivo korištenju s Kinectom, a ono što će ponajviše razveseliti vlasnike te igračke zasigurno je impresivni Ryse, igra na kojoj radi ekipa iz Cryteka (Far Cry, franšize Crysis).

 

 

Minecraft stiže na Xbox 360

 

Već mjesecima s razlogom najpopularnija indie igra na tržištu pronašla je svoj put i do konzolaške publike. Minecraft će se na Xboxu 360 pojaviti već ove jeseni i njime će se u potpunosti upravljati pomoću Kinecta.

 

 

 

Halo 4 i remake Halo: Combat Evolved

 

Nakon prekida odnosa između Microsofta i Bungieja, MS je odlučio i dalje iskorištavati franšizu, zbog čega je angažiran studio 343 Industries koji, potvrđeno je, radi na Halo 4:

 

 

Ista ekipa prihvatila se posla i na remakeu prve igre Halo pod nazivom Combat Evolved:

 

 

 

Nakon press-konferencije Microsofta uslijedile su one EA-a i Ubisofta na kojima su većinom predstavljeni novi traileri za već najavljene naslove koje možete pogledati ovdje.

 

Kraj prvoga dana održavanja E3-a obilježio je Sony presicom nešto manje spektakularnom od Microsoftove. Središnja točka presice bio je, očekivano, NGP tj. sada i pod službenim imenom – PlayStation Vita.

 

 

Odmah je objavljena cijena koja je praktički identična onoj Nintendovog 3DS-a: 249 tj. 299 dolara. Nakon još jedne isprike svim vlasnicima PlayStationa 3 zbog neugodnosti uzrokovanih aferom PSN, Sony je demonstrirao verziju Uncharted 3 za PlayStation Vitu te za handheld konzolu šturo najavio i BioShock igru.

 

Što se PlayStationa 3 tiče, Sony je za listopad najavio izlazak HD reizdanja igara Ico i Shadow of the Colossus te izlazak Dusta 514 koji će biti PS3 ekskluziva.

 

 

 

O PlayStation Moveu u koji je Sony donedavno polagao velike nade nije bilo gotovo ni riječi.