narušavanje javnog reda i mira

Dvojica pijanih tražitelja azila radila rusvaj po centru; jedan pokušao pobjeći pa ugrizao policajca

03.06.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Dvojica tražitelja azila u Hrvatskoj, 34-godišnji državljanin Alžira i maloljetni državljanin Libije, u vidno alkoholiziranom stanju narušavali su javni red i i mir u pothodniku trgovačkog centra u Zagrebu

Oko 21 sati u Centru, 34-godišnji državljanin Alžira i maloljetni državljanin Libije, obojica tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj u vidno alkoholiziranom stanju, odbivši se podvrći alkotestu, narušavali su javni red i mir u pothodniku trgovačkog centra, priopćila je PU zagrebačka.

Obojica se dovode u vezu s počinjenjem više kaznenih djela, navode u policiji.

Kako su obojica, od ranije, imali više ozljeda dovedeni su u službene prostorije. Međutim, maloljetnik je i dalje u službenim prostorijama nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, pružao aktivni otpor te se pokušao udaljiti iz postaje nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Potom u jednom trenutku, maloljetnik napada policijskog službenika i ugrize ga. Nadalje, ničim izazvan, udarcem je razbio staklenu stjenku vrata. Kolima hitne medicinske pomoći prevezen je Klaićevu bolnicu gdje mu je sanirana posjekotina, a policijskom službeniku pružena je pomoć u KBC Sestre milosrdnice.