TEŠKA KRAĐA

Dvojica muškaraca predstavila se kao djelatnici pošte poslavši staricu po paket, a onda su je opljačkali

03.06.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe provaljivanjem protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 32-godišnjakom s područja Međimurske županije i 40-godišnjakom s područja Varaždinske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe provaljivanjem. Sumnja se da su osumnjičeni 26. svibnja ove godine u prijepodnevnim satima prije počinjenja samog kaznenog djela telefonom kontaktirali s oštećenom 71-godišnjakinjom, predstavivši se kao djelatnici pošte, te tražili od nje da u što kraćem vremenu preuzme paket u najbližem poštanskom uredu. Oštećena je povjerovala u istinitost poziva te krenula u najbliži poštanski ured, a u tom vremenu osumnjičeni su provalili u obiteljsku kuću u Podravskim Sesvetama i otuđili više tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe provaljivanjem protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku. Ovom prilikom policija apelira na građane da ne nasjedaju na ovakve i slične prijevarne izlike te da ukoliko zaprime takve telefonske pozive, o istome žurno obavijeste policiju na broj 192.