UBOJSTVO STUDENTA U RIJECI

Dvojica osumnjičenih u pritvoru, jedan u bijegu

05.12.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Dušan Cupać (21), prvooptuženi za ubojstvo 23-godišnjeg Aleksandra Abramova iz Cresa, pobjegao je iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu ili Srbiju, dok su Dario Cupać (21) i Dario Savić (24) jučer poslije podne uhićeni, a danas u 18 sati, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci

Istražni sudac Valentin Ivanetić odredio im je 48-satno zadržavanje u pritvoru. Savić se pred sucem branio šutnjom, dok je Cupać negirao učešće u samom činu kaznenog djela ubojstva za koje ga se tereti, potvrdili su nam njihovi odvjetnici Đuro Vučinić i Mirko Ružić

Podsjetimo, na Trgu sv. Barbare jučer u ranim jutarnjim satima, oko 3.35 sati, zatečeno je tijelo mladića sa ozljedama koje su upućivale na nasilnu smrt. Hitna pomoć koja je bila pozvana pravodobno, nažalost nije uspjela pomoći mladiću te je preminuo od zadobivenih ozljeda, prije njenog dolaska. Obdukcijom je utvrđeno da se mladić ugušio udisajem vlastite krvi.

Privođenje Daria Savića

‘Odmah je započeto kriminalističko istraživanje koje je u prvom redu obuhvatilo istražnu radnju očevida i forenzički aspekt, koji je bitan za prikupljanje prvih obavijesti’, rekao je Damir Živko, načelnik sektora Kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u riječkoj Policijskoj upravi. Paralelno je krenulo i kriminalističko istraživanje otkrivanja osumnjičenika pa su tijekom jučerašnjeg dana oni i identificirani i privedeni u prostorije policije na kriminalističku obradu.

Živko je naglasio i da je motiv ubojstva banalan u kojem je nakon prepirke došlo do tjelesnog naguravanja, odnostno napada osumnjičenika na Abramova. Sve je počelo u ulici Ante Starčevića, a Abramov im je pokušao pobjeći krenuvši prema Trgu sv. Barbare gdje je kasnije i pronađen. Napadači su mu ga izudarali rukama i nogama te su pobjegli s mjesta događaja i pokušali prikriti svoje učešće, odnosno ukloniti tragove i poveznice koje bi ih dovele u vezu s ovim djelom. Policija je ušla u stanove osumnjičenih i pronašla odjeću s tragovima, koji nedvojbeno ukazuju na njihovu vezu sa počinjenjem ubojstva.

Odvjetnik Darija Cupaća, Mirko Ružić, govori kako je optuženi trojac nakon večernjeg izlaska po kafićima krenuo prema stanu njegovog branjenika, susreo Abramova, njima tada nepoznatu osobu te je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između Dušana Cupača i Abramova. Prema njegovim riječima Dario Cupać i Dario Savić u više su ih navrata pokušali odvratiti od tuče pri čemu je Dušan Cupać odgurnuo Savića i nastavio mlatiti Abramova, koji mu je u obrani slomio nos. Njegov branjenik nije ni mogao sudjelovati u tuči jer je ovih dana naručen na operaciju prepone, govori Ružić te tvrdi da nikakvog kontakta između njega i pokojnog Abramova nije bilo te da mu se požalio što je uopće bio tamo prisutan.

Đuro Vućinić, odvjetnik Darija Savića, pri izlasku iz suda rekao nam je da se njegov branjenik branio šutnjom, ali da nije sudjelovao u tučnjavi već je sam pozvao Hitnu pomoć kako bi pomogla Abramovu.

Kriminalističko istraživanje na planu uhićenja i procesuiranja prvooptuženog Dušana Cupaća, koji je u RH došao 2007. godine iz Srbije, a koji je sada u bijegu, nastavlja se.