dvojac uhićen

Dvojica namamila muškarca obećavajući mu druženje s maloljetnicom, no umjesto toga pretukli su ga i pokušali iznuditi novac

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 02.03.2021 13:21
  • Objavljeno 02.03.2021 u 13:14
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dvojica mladića (19 i 20 godina) završila su iza rešetaka nakon što ih je policiji prijavio muškarac od kojeg su pokušali iznuditi novac

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena su dvojica državljana Republike Hrvatske (2001. i 2002.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju iz članka 243. stavak 3. u svezi stavka 1. i u svezi članka 34. Kaznenog zakona i kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da su 24. veljače 2021. oko 21,30 sati u Šibeniku, u dogovoru s jednom maloljetnom osobom, u cilju da se imovinski okoriste; nakon što je osumnjičeni 20-godišnjak izradio lažni profil na društvenoj mreži putem kojeg je maloljetna osoba stupila u kontakt s oštećenikom, slala mu svoje slike i dogovorila s njim susret; došli do mjesta njihova susreta. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak, nakon što se maloljetna osoba udaljila, udario oštećenika šakom u glavu, a nakon što ih je oštećenik počeo moliti da ga puste, 20-godišnjak mu je zaprijetio smrću te mu zadao više udaraca nogom i šakama po glavi i tijelu. Kad je oštećenik odgurnuo 20-godišnjaka i počeo bježati, osumnjičeni 19-godišnjak ga je sustigao i uhvatio te su ga potom obojica udarali šakama u glavu. Osnovano se sumnja da su mu osumnjičenici uzeli osobnu iskaznicu budući da u novčaniku koji im je oštećenik predao nije bilo novca i zapovjedili mu da sljedeći dan donese dvije tisuće kuna zaprijetivši da nikoga o tome ne obavještava pri čemu mu je 20-godišnjak zadao još nekoliko udaraca šakom u glavu i nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Nakon što su se udaljili od oštećenika, maloljetna osoba mu je poslala prijeteću poruku da bude u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu, no oštećenik je sve prijavio policiji.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo određivanje istražnog zatvora obojici osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio im istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.